Cursus Nederlands

Dankzij internationalisering en diverse andere omstandigheden in de wereld komen er steeds meer anderstaligen werken en wonen in Nederland. Deze personen hebben vaak weinig tot geen kennis van de Nederlandse taal. Dit maakt het een stuk moeilijker voor hen om zich thuis te voelen in Nederland, in zowel het dagelijks leven als op het werk.

Met onze cursus Nederlands kunnen deelnemers met weinig tot geen kennis van de Nederlandse taal hun Nederlands aanvullen en verbeteren. Samen met de NT2-docent gaan de deelnemers aan de gang met Nederlands spreken, luisteren, lezen en schrijven. Dit zal leiden tot een verbeterde communicatie en effectiviteit op de werkvloer én in het dagelijks leven.

Waarom een cursus Nederlands bij Spring Instituut

Verbeterde communicatie en effectiviteit

Effectiviteit op de werkvloer is afhankelijk van goede communicatie. Het is daarom belangrijk dat iedereen de Nederlandse taal goed beheerst. Met onze Nederlandse cursussen kunnen deelnemers de communicatie op de werkvloer en in het dagelijks leven verbeteren.

Flexibel en persoonlijk

Wanneer er gestart wordt met een Nederlandse cursus, komt een NT2-docent van Spring Instituut wekelijks langs op locatie om de deelnemers persoonlijk les te geven. Daarnaast studeren ze in hun eigen tijd door middel van een werkboek. Dit geeft de deelnemers de flexibiliteit om een deel van de cursus op hun eigen tempo te volgen.

Maatwerk

Onze Nederlandse cursussen zijn altijd maatwerk. Zo kunnen wij het lespakket van de cursus afstemmen op de behoeftes van de deelnemer en die van het bedrijf. Denk hierbij aan de duur, planning, lestijden en inhoud van de cursus.

Inhoud cursus

De deelnemers leren door middel van wekelijkse lessen samen met de NT2-docent in combinatie met zelfstudie via een werkboek. Daarnaast oefenen de deelnemers wat ze geleerd hebben op de werkvloer. In de cursus Nederlands leren deelnemers meer over onderwerpen zoals werken, werk zoeken, hobby’s, jezelf voorstellen en meer.

Hoe werkt het?

Stap 1 

Onze cursussen Nederlands beginnen met een vrijblijvend intakegesprek, bestaande uit een kort intakegesprek en een intaketoets. Tijdens deze intake wordt het taalniveau van alle deelnemers vastgesteld door een NT2-docent. 

Stap 2 

Op basis van de resultaten van het intakegesprek en het huidige taalniveau van de deelnemers, geeft de NT2-docent een advies per deelnemer. De NT2-docent stelt vast welke cursussen het beste bij de deelnemers passen en stelt op basis hiervan een lesprogramma voor.  

Stap 3 

Wanneer er akkoord is gegaan met het advies maken we een planning voor de cursus en starten we met de wekelijkse bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten worden op locatie gegeven door een NT2-docent. Naast de bijeenkomsten gaan de deelnemers zelf aan de slag.

Stap 4 

Nadat de deelnemers succesvol een cursus hebben afgerond, ontvangen ze een certificaat. Daarnaast kunnen we per deelnemer kijken hoe ze nog verder kunnen leren in de toekomst. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een vervolgcursus volgen of doorstromen naar een van onze mbo-opleidingen.

Meer weten?

Vraag dan onze brochure aan. Drop jouw gegevens hier en wij sturen jou de uitgebreide brochure toe.
Ik wil meer informatie over:
Wij gebruiken cookies voor doeleinden die staan beschreven in onze privacyverklaring & algemene voorwaarden

Bekijk hier ons concept in vijf minuten.