Welkom

Leerveld biedt talentvolle jonge sporters een toekomstbestendige basis door hun sportieve leven te verrijken met een mbo-opleiding en relevante werkervaring bij één van de sponsoren van hun club. Zo creëren we een win-win situatie: de sporter hoeft niet te kiezen tussen werken, studeren en sporten en de sponsor krijgt er een jonge, gemotiveerde werknemer bij.

De talentvolle sporter​

De talentvolle sporter krijgt de kans om naast zijn of haar sportieve carrière te werken aan de toekomst. Leerveld faciliteert een leuke baan bij één van de sponsoren. De sporter verdient een eigen salaris en kan een mbo-diploma behalen zonder daarvoor vijf dagen per week naar school te hoeven.

Sponsoren

Sponsoren merken dat het steeds moeilijker wordt om goed personeel te vinden en gemotiveerd te houden. Leerveld biedt de unieke mogelijkheid om jonge, gemotiveerde en sportieve werknemers te binden aan jullie bedrijf. Dit is een mooi voorbeeld van maatschappelijk verantwoord sponsoren!

Ambassadeur

Ambassadeur Martin Jol steunt het project Leerveld. Hij zet zich in om sporters te motiveren verder te denken dan alleen hun sport. “Het unieke aan dit project is dat het allemaal kan; voetballen, werken én een mbo- diploma halen.” Een succesvolle carrière is niet vanzelfsprekend en daarom is het zo belangrijk na te denken over de toekomst. Martin Jol: “Ik zou iedereen aanraden over een plan B na te denken. Met het project van Leerveld is dit mogelijk. Daarom zou ik deze kans met beide handen aangrijpen.”

Leerveld is het perfecte voorbeeld van maatschappelijk bewust ondernemen

De talentvolle sporter​

Wat is Leerveld?

Leerveld is opgezet in samenwerking met opleidingsinstituut Spring Instituut en uitzendbureau Effectief Werken. Leerveld faciliteert een mbo-opleiding én een betaalde baan bij één van de sponsoren van je club. Zo krijg je de kans om naast je sportieve carrière te bouwen aan je toekomst. Zo hoef je dus niet te kiezen tussen studeren, werken of sporten. Met Leerveld kan het allemaal!

De opleiding is op zo ingericht dat je deze makkelijk kunt volgen naast je sportcarrière: je leert grotendeels in de praktijk en hoeft maar één keer per maand naar school

Hoe werkt het?

Opleidingen

Leerveld biedt opleidingen aan in de sectoren retail, logistiek, commercieel en facilitair op mbo-niveau 2, 3 en 4. Het niveau en type opleiding worden afgestemd op jouw mogelijkheden en die van de sponsor.

Interesse?

Leerveld is het perfecte voorbeeld van maatschappelijk bewust ondernemen

Sponsoren

Wat is Leerveld?

Leerveld is opgezet in samenwerking met opleidingsinstituut Spring Instituut (het opleidingsinstituut) en uitzendbureau Effectief Werken. Leerveld faciliteert een betaalde baan bij één van de sponsoren én een erkende mbo-opleiding voor jonge sporters. De opleiding is op een unieke en innovatieve manier ingericht, waardoor deze gemakkelijk naast de sportcarrière gevolgd kan worden:

Hoe werkt het?

De sporter kan kiezen uit mbo-opleidingen niveau 2, 3 en 4. Leerveld biedt opleidingen aan in de retail, logistiek en commerciële en facilitaire sector. Het niveau en type opleiding bepaalt Leerveld samen met het bedrijf!

Goed om te weten..

De sporter start zijn of haar loopbaan bij de sponsor met één maand proefperiode. De sponsor betaalt een uurtarief aan het uitzendbureau Effectief Werken. De kosten voor de opleiding zijn hierin verwerkt. De sponsor heeft recht op de subsidie praktijkleren, waarmee een groot deel van de opleidingskosten gedekt wordt. Na het behalen van het diploma kan de sponsor de sporter zelf in dienst nemen.

Studeren, werken of sporten: wat als je niet hoeft te kiezen?

Wat als de sporter stopt bij de vereniging?

Mocht een speler stoppen bij de vereniging (bijvoorbeeld omdat deze bij een andere vereniging gaat voetballen), dan mag de sponsor besluiten of de sporter zijn of haar opleiding en baan voortzet. Indien de sponsor dit niet meer wenst, zoekt Leerveld een nieuwe werkgever waar de sporter zijn of haar opleiding kan afmaken.

Interesse?

Powered by Spring Instituut en Effectief Werken
Wij gebruiken cookies voor doeleinden die staan beschreven in onze privacyverklaring & algemene voorwaarden

Bekijk hier ons concept in vijf minuten.