subsidie praktijkleren

10,6 miljoen extra subsidie praktijkleren

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vindt het belangrijk dat werkgevers bbl-plekken en leerbanen aan blijven bieden. Juist in deze tijd is een leven lang ontwikkelen belangrijker dan ooit! Daarom besloot het ministerie om de subsidie Praktijkleren een extra impuls te geven van 10,6 miljoen euro.

Wie krijgen extra subsidie praktijkleren?

In haar brief aan de Tweede Kamer geeft de minister een overzicht van de sectoren die aanspraak mogen maken. Zowel de logistieke sector als winkels komen in aanmerking! Werkgevers ontvangen de extra subsidie bovenop het bedrag waar zij al aanspraak op maken via de huidige subsidieregeling. De wijzigingen van de regeling wordt begin 2021 gepubliceerd en gelden dan met terugwerkende kracht. Dan volgt ook meer informatie over aanmelding en procedure.

Hoogte van de subsidie

De hoogte van de toeslag is afhankelijk van het aantal gerealiseerde weken begeleiding bij de beroepspraktijkvorming in het betreffende studiejaar. Het beschikbare budget wordt per gerealiseerde begeleidingsweek verdeeld over alle leerplaatsen die in aanmerking komen voor de toeslag. Meer weten? Download hieronder de kamerbrief. Houd ook onze LinkedIn in de gaten voor de laatste updates.
Wist je trouwens dat het binden en boeien van medewerkers ook gratis kan zijn? Lees hier hoe jij kosteloos jouw medewerkers motiveert.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Wij gebruiken cookies voor doeleinden die staan beschreven in onze privacyverklaring & algemene voorwaarden

Bekijk hier ons concept in vijf minuten.