Werken en leren.

Werken en leren

Heb jij een baan in loondienst, maar wil je ook je kennis vergroten of ben je toe aan wat uitdaging? Dan is werken en leren tegelijk misschien wel iets voor jou. Je volgt dan een opleiding naast je baan en past de opgedane kennis direct toe in de praktijk. Gewoon leren terwijl je werkt dus. Ondertussen blijf je gewoon geld verdienen.

Leren naast fulltime en parttime baan

Of je nu fulltime of parttime werkt: leren naast je baan kan altijd, al helemaal bij Spring Instituut. Onze opleidingen volg je grotendeels online. Eén keer in de maand volg je een studiebijeenkomst. Zo is leren goed te combineren met je werk, óók als je fulltime werkt.

In de praktijk krijgt de student alle mogelijkheden om de opgedane kennis te oefenen. Samen met collega’s, medestudenten en de praktijkopleider gaat de student praktisch aan de slag met de opgedane theoretische kennis. Ook past de student nieuwe vaardigheden direct toe op de werkvloer.

Werken en leren mbo

Er zijn meerdere manieren om werken en leren te combineren. Het meest gebruikelijk is het volgen van een BBL-opleiding, waarbij je al een baan hebt en daarnaast een studie gaat volgen. Dit is ook het soort opleiding dat Spring Instituut aanbiedt.

Bij Spring Instituut kun je een mbo niveau 2, mbo niveau 3 of een mbo niveau 4 opleiding volgen. Wij leiden op in de branches logistiek, retail, commercieel en facilitair. Ben je werkzaam in één van deze branches? Dan kun je jouw werk combineren met leren bij Spring Instituut.

Waarom leren naast je werk?

Leren naast je baan kent veel voordelen, daarom zijn wij er ook zo enthousiast over. We zetten voor je op een rijtje waarom leren naast je baan zo’n goed idee is.

Jezelf blijven ontwikkelen

Bijscholing is niet alleen leuk, het is ook noodzakelijk. Het werkveld waarin jij actief bent, verandert continu. Door een relevante studie te volgen, zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen in jouw werkveld. Hierdoor loop je nooit achter de feiten aan en blijft je vakkennis up-to-date.

Je werk afwisselend en leuk houden

Nieuwe kennis en vaardigheden opdoen maakt je werk vaak veel leuker. Je zult werktaken beter en efficiënter kunnen uitvoeren en nieuwe taken kunnen gaan oppakken. Wat je leert tijdens je studie, pas je namelijk meteen toe op de werkvloer. Misschien ontdek je via je studie zelfs wel een nieuw werktalent bij jezelf. Zo blijft je werk afwisselend en leuk om te doen.

Voordelig studeren naast je baan

Een studie volgen naast je baan is best een bijzondere kans die ook nog eens heel voordelig kan zijn. Veel werkgevers hebben namelijk budget beschikbaar om hun medewerkers op te leiden. Dat betekent dat jouw werkgever jouw studie betaalt. De enige investering die jij dan doet, is jouw eigen tijd. Op de studies van Spring Instituut is bovendien de subsidie praktijkleren van toepassing. Dit betekent dat jouw werkgever jouw studiekosten grotendeels tot helemaal terug kan krijgen van de overheid.

Een beter salaris verdienen

Het volgen van een studie vergroot je kansen op baanbehoud en doorstromen naar een hogere functie. Het is een goed teken wanneer jouw werkgever in jou wil investeren. Dit betekent waarschijnlijk dat hij of zij jou graag wil behouden als werknemer. Wanneer jij je studie goed afrondt en een erkend diploma behaalt, ben je op papier meer waard dan voorheen. Dit betekent dat doorstromen naar een hogere functie met een beter salaris misschien wel tot de mogelijkheden behoort.

Wij horen je bijna denken: maar als alles online is, wie zorgt er dan voor dat mijn werknemer genoeg begeleiding krijgt naar dat diploma? Een hele terechte vraag. Bij Spring Instituut krijgt de student aan het begin van de opleiding een persoonlijke studiecoach toegewezen. Deze biedt offline begeleiding en is nauw betrokken bij de studievoortgang. De studiecoach heeft niet alleen contact met de student zelf, maar ook met de praktijkopleider op de werkvloer.

Daarnaast plant de student zelf contactmomenten in met de studiecoach, soms in combinatie met de praktijkopleider, om zo de voortgang van de opleiding in de gaten te houden. Op werkdagen staat er bovendien een Student Support team klaar om de student te helpen bij inhoudelijke en technische vragen. Door de samenwerking tussen deze partijen staat de student er nooit alleen voor.

Lijkt het jou leuk om een studie te volgen naast je werk? Wij leiden al meer dan 12,5 jaar werknemers op. Bekijk hier ons aanbod aan erkende mbo-opleidingen. Heb je nog vragen? Klik hier of neem contact met ons op via 085 0656156, wij helpen je graag verder!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Wij gebruiken cookies voor doeleinden die staan beschreven in onze privacyverklaring & algemene voorwaarden

Bekijk hier ons concept in vijf minuten.