Specialist transport en logistiek mbo-4

Als Specialist transport en logistiek ben jij verantwoordelijk voor de planning en organisatie van het transport van jouw bedrijf. Wil jij bijdragen aan het optimaliseren van het transportproces binnen jouw bedrijf? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Binnen twee jaar behaal jij je mbo-4 diploma.

Inhoud

Basisdeel:

De opleiding Specialist transport en logistiek bestaat uit een basisdeel en een profieldeel. Het basisonderdeel wat je krijgt, is hetzelfde onderdeel als bij de opleiding Logistiek supervisor mbo 4. In het profielgedeelte van de opleiding specialiseer je je tot Specialist transport en logistiek.

In het basisgedeelte van de opleiding behandel je het volgende:

  • Je kunt toezicht houden op en het bewaken van het logistieke proces en transport. Dit houdt in dat je de ketenlogistiek in kaart kan brengen. Je weet te handelen bij problemen en incidenten in dit proces. Ook weet je input te geven aan het financiële beleid.
  • Leer je hoe je een bijdrage kan leveren aan het optimaliseren van het logistieke proces door verbetervoorstellen te doen.
  • Onderhoudt zakelijke relaties en werk klantvragen uit tot een voorstel.
  • Je ondersteunt bij de uitvoering van het personeelsbeleid en leert hoe je medewerkers kan begeleiden. Je leert een advies te geven over personeelsbehoeften en assisteert bij de werving en selectie van werknemers.
  • Nederlands, rekenen, Engels en loopbaan & burgerschap om jouw algemene kennis te verstevigen.

Profieldeel:

Tijdens dit gedeelte van de opleiding leer je hoe je transport kan plannen en organiseren. Dit doe je door de documenten en administratie te verzorgen voor het transporteren en het leveren van managementinformatie. Daarnaast leer je zorg te dragen voor het onderhoud van vervanging van materiaal en systemen in de transportomgeving.

Hoe werkt het?
Je volgt in je eigen tijd en tempo interactieve lessen in de online leeromgeving. Dit wordt aangevuld met studiebijeenkomsten, online of op locatie in de regio. Wanneer de opleiding succesvol wordt afgerond, ontvang je een erkend mbo-diploma.

Persoonlijke begeleiding
Je krijgt tijdens de gehele opleiding, begeleiding van een persoonlijke studiecoach. Daarnaast kun je op werkdagen directe ondersteuning ontvangen via de telefoon of live chat.

Waarom Spring Instituut?
Bij Spring Instituut kan je flexibel en online leren. Tot slot is er vaak subsidie praktijkleren van toepassing op onze opleidingen, wat voordelig opleiden mogelijk maakt.

Starten kan vanaf 1 februari 2023

Meer weten?

Vraag dan onze brochure aan. Drop jouw gegevens hier en wij sturen jou de uitgebreide brochure toe.
Ik wil meer informatie over:
Wij gebruiken cookies voor doeleinden die staan beschreven in onze privacyverklaring & algemene voorwaarden

Bekijk hier ons concept in vijf minuten.