Specialist transport en logistiek mbo-4

Tijdens de opleiding Specialist transport en logistiek mbo-4 leer je over de planning en organisatie van het transport van jouw bedrijf. Je draagt bij aan het optimaliseren van het transportproces binnen jouw bedrijf.

Niveau: mbo-4
Duur: 2 jaar
Startdata: maandelijks starten
Prijs: 3750 per jaar*

Op dit moment is het niet mogelijk om je aan te melden voor bbl opleiding i.v.m. ontwikkelen. 

Wat komt er aan bod?

In de opleiding Specialist transport en logistiek mbo-4 krijgt de student alle kennis en vaardigheden aangeboden die nodig zijn om als specialist transport en logistiek te werken in de logistieke sector. De student leert om een bijdrage te leveren aan het optimaliseren van het logistieke proces. Ook leert de student om toezicht te houden op het logistieke proces en transport en om zakelijke relaties te onderhouden. Verder leert de student om de uitvoering van het personeelsbeleid te ondersteunen.

In het profieldeel van de opleiding leert de student een planning te maken en het transport te organiseren. Daarbij leert de student om documenten te verzorgen voor transporten en om managementinformatie te leveren. Als laatst leert de student zorg te dragen voor onderhoud en vervanging van materiaal en systemen in een transportomgeving.

Lesplan

De opleiding tot specialist transport en logistiek bestaat uit twaalf periodes. In deze periodes leert de student alles wat nodig is om als specialist transport en logistiek aan de slag te kunnen gaan.

Tijdens de opleiding volgt de student naast de inhoudelijke kerntaken enkele verplichte onderdelen:

  • 3 keuzedelen
  • rekenen niveau 4
  • Nederlands 3F
  • Engels
  • loopbaan & burgerschap

Hoe werkt het?

De opleidingen bij Spring Instituut kunnen flexibel en in eigen tempo worden gevolgd. Dit faciliteren we door studenten persoonlijk te begeleiden via een individuele studiecoach en een praktijkopleider vanuit het leerbedrijf.

Iedere periode start met een praktijkscan. Samen met de praktijkopleider bepaalt de student welke vaardigheden hij of zij al beheerst van die periode en welke vaardigheden nog moeten worden geoefend in de praktijk.

Gedurende iedere periode gaat de student aan de slag met het verschillende werkvormen in de leeromgeving. Denk hierbij aan het lezen van theorie, het maken van oefenvragen, het doornemen van online lessen en het maken van praktijkvragen. De student sluit de periode af met het maken van de praktijkafsluiting. Hierdoor is de groei die de student heeft gemaakt goed zichtbaar.

Diploma

De student ontvangt een erkend mbo-diploma nadat hij of zij de opleiding volledig heeft afgerond.

Wij bieden ook de mogelijkheid om de opleiding Specialist transport en logistiek mbo-4 en de opleiding Logistiek Supervisor mbo-4 te combineren. De combinatie-opleiding duurt 2,5 jaar. De student krijgt aan het eind van de opleiding twee erkende diploma’s.

Voor wie?

De opleiding logistiek supervisor mbo-4 is zowel geschikt voor mensen die een goede start willen maken in hun carrière binnen de logistieke sector, als voor mensen die hier al een tijdje werkzaam in zijn en hun kennis en vaardigheden op de werkvloer en in de arbeidsmarkt willen verbeteren.

Bij Spring Instituut volgt de student de opleiding grotendeels in de praktijk. De student volgt de opleiding in de eigen tijd via een online leeromgeving en past de opgedane kennis direct toe in de praktijk.

Subsidiemogelijkheden

Het is mogelijk om maximaal € 2700 subsidie* per jaar te ontvangen. De subsidieregeling praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die u maakt voor de begeleiding van een student.

Verder kunt u eenmalig € 1000 STAP-budget* ontvangen wanneer de student zich aanmeldt bij UWV.

*Neem contact met ons op om te vragen naar de voorwaarden.

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.