Training Leidinggeven

Met de huidige krappe arbeidsmarkt is het lastig voor bedrijven om medewerkers te vinden met de juiste vaardigheden en ervaring. Om deze reden kiezen steeds meer werkgevers ervoor om hun huidige medewerkers op de leiden om hogere functies binnen het bedrijf op te vullen.

Tijdens de training Leidinggeven worden deelnemers voorbereid op het aannemen van een leidinggevende functie. Ze vergaren alle belangrijke kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om effectief leiding te kunnen geven. Dit doen ze onder leiding van een van onze ervaren trainers.

De training kan aangevuld worden met een e-learning. De e-learning staat in onze online leeromgeving, waarop de deelnemers waar en wanneer hen dit uitkomt kunnen inloggen. Hiermee kunnen deelnemers gemakkelijk informatie verdiepen, herhalen en nalezen in hun eigen tijd en tempo.

Wat komt er aan bod?

Tijdens de training Leidinggeven in de logistiek leer je welke vaardigheden je nodig hebt om leiding te geven in de logistiek en welke manier van leidinggeven het best bij je past. Je gaat aan de slag met:

  • situationeel leiderschap
  • de verschillende soorten leiderschapsstijlen en leiderschapsniveau’s
  • verschillende soorten communicatie en communicatiestijlen
  • functioneringsgesprekken, sollicitatiegesprekken en werkoverleggen
  • het maken van afdelingsplannen en planningen
  • het adviseren van het logistieke beleid
  • het werven, coachen, motiveren en trainen van personeel
  • het inventariseren van de personeelsbehoefte
  • het behouden van relaties met externe partijen
  • wet en regelgeving

Hoe werkt het?

Een training bestaat uit een of meerdere dagdelen en wordt verzorgd door een van onze ervaren trainers. Onze trainingen vinden normaliter plaats in onze trainingsruimte, op ons kantoor in Ede. In overleg kunnen wij onze trainingen ook op locatie verzorgen.

De training bestaat uit het behandelen van theorie en het oefenen van vaardigheden door middel van simulaties of rollenspellen. Eventueel komt er een trainingsacteur aan bod. Tijdens de training worden opdrachten gemaakt, waarmee de deelnemer de theorie meteen gaat toepassen. Wanneer de training is afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat.

De training kan worden aangevuld met een e-learning. De e-learning staat in onze leeromgeving, waarop de deelnemer waar en wanneer hem/haar dit uitkomt kan inloggen. Hiermee kan de deelnemer gemakkelijk informatie verdiepen, herhalen en nalezen in zijn/haar eigen tijd en tempo.

Certificaat

De deelnemer ontvangt een certificaat na het afronden van de training.

Voor wie?

De training Leidinggeven in de logistiek is geschikt voor mensen die meer willen leren over alle facetten van leidinggeven. Hiermee kunnen zij hun kennis en vaardigheden op

de werkvloer verbeteren. De training is een goede voorbereiding op een leidinggevende functie.

Maatwerk

Ook is het mogelijk maatwerk te krijgen binnen onze trainingen. Ieder bedrijf heeft andere wensen voor haar medewerkers. Ons team van ontwikkelaars kan hier een divers trainingsaanbod voor ontwikkelen. Voor maatwerktrainingen gaan wij graag in gesprek om onze trainingen op de wensen en behoeften af te stemmen.

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.