Training Praktijkopleider

Op de werkvloer komt het steeds vaker voor dat medewerkers elkaar begeleiden of coachen. Denk aan medewerkers die een opleiding volgen en begeleiding nodig hebben op de werkvloer. Je kunt daardoor de rol van praktijkopleider op je gaan nemen. Als bedrijf wil je dat medewerkers de rol van praktijkopleider goed onder de knie hebben.

In de training Praktijkopleider leren deelnemers alles over de rol van praktijkopleider. Ze gaan bijvoorbeeld aan de slag met hoe je een student het beste kan begeleiden, beoordelen en motiveren. Daarbij geven wij aandacht aan verschillende basisvaardigheden voor coaching en feedback geven. Dit doen ze onder leiding van een van onze ervaren trainers.

De training kan aangevuld worden met een e-learning. De e-learning staat in onze online leeromgeving, waarop de deelnemers waar en wanneer hen dit uitkomt kunnen inloggen. Hiermee kunnen deelnemers gemakkelijk informatie verdiepen, herhalen en nalezen in hun eigen tijd en tempo.

Wat komt er aan bod?

Tijdens de training Praktijkopleider leer je alles over het begeleiden van medewerkers.

Je gaat aan de slag met:

  • jouw eigenschappen als praktijkopleider
  • communicatie
  • feedback geven
  • beoordelen
  • motiveren

Hoe werkt het?

Een training bestaat uit een of meerdere dagdelen en wordt verzorgd door een van onze ervaren trainers. Onze trainingen vinden normaliter plaats in onze trainingsruimte, op ons kantoor in Ede. In overleg kunnen wij onze trainingen ook op locatie verzorgen.

De training bestaat uit het behandelen van theorie en het oefenen van vaardigheden door middel van simulaties of rollenspellen. Eventueel komt er een trainingsacteur aan bod. Tijdens de training worden opdrachten gemaakt, waarmee de deelnemer de theorie meteen gaat toepassen. Wanneer de training is afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat.

De training kan worden aangevuld met een e-learning. De e-learning staat in onze leeromgeving, waarop de deelnemer waar en wanneer hem/haar dit uitkomt kan inloggen. Hiermee kan de deelnemer gemakkelijk informatie verdiepen, herhalen en nalezen in zijn/haar eigen tijd en tempo.

Certificaat

De deelnemer ontvangt een certificaat na het afronden van de training.

Voor wie?

De training Praktijkopleider is voor mensen die stappen willen maken op het gebied van het begeleiden van andere medewerkers op de werkvloer. Hoe zorg je ervoor dat je andere medewerkers zo goed mogelijk coacht en begeleidt? Wat zijn valkuilen bij het beoordelen van medewerkers?

Maatwerk

Ook is het mogelijk maatwerk te krijgen binnen onze trainingen. Ieder bedrijf heeft andere wensen voor haar medewerkers. Ons team van ontwikkelaars kan hier een divers trainingsaanbod voor ontwikkelen. Voor maatwerktrainingen gaan wij graag in gesprek om onze trainingen op de wensen en behoeften af te stemmen.

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.