Lancering keuzedeel Laadpunten

Lancering keuzedeel Laadpunten

Technova College lanceert op maandag 17 april, in samenwerking met Spring Instituut en kennis- en innovatiecentrum ElaadNL, het keuzedeel Laadpunten.

Tijdens dit keuzedeel krijgen studenten meer vakkennis en bekwaamheid om de meest voorkomende laadpunten vakkundig en veilig te plaatsen en aan te sluiten. Hierdoor kunnen zij wandladers, laadpalen en laadzuilen aansluiten, instellen en gebruiksklaar opleveren.

Bij de lancering van het keuzedeel sprak Arnold Versteeg, wethouder Energietransitie Gemeente Ede, samen met het Spring Instituut, kennis- en innovatiecentrum ElaadNL en Technova College over de energietransitie en het onderwijs. Er volgde een demonstratie waar Spring Instituut de online omgeving van het keuzedeel liet zien.

De lessen zijn ontwikkeld en afgestemd op de behoeften in de markt. Zo leren studenten de instellingen van de verschillende typen laadpunten en krijgen zij ook direct handvaten om storingen op te lossen. Het is een zelfgestuurd traject waarbij de lessen in een online omgeving beschikbaar zijn. Op deze manier kan iedereen voor zichzelf het ideale lesmoment kiezen. In het praktijkdeel wordt de geleerde theorie in praktijk getest. Deze lessen vinden plaats bij Technova College en kennis- en innovatiecentrum ElaadNL.

Het keuzedeel Laadpunten is onderdeel van de opleidingen binnen het cluster Mechatronica. Vanaf september 2023 is deze opleiding modulair beschikbaar en wordt er ook ingespeeld op andere actuele technieken zoals zonnestroomsystemen. Technova College is trots om op deze manier een bijdrage te leveren aan de energietransitie.

Meer weten over het keuzedeel Laadpunten? Neem contact op met Tom van Kooten.