Samenwerking ROC van Amsterdam (MBO College Zuidoost)

Samen tegen schaarste facilitaire dienstverlening

Spring Instituut heeft samen met het MBO College Zuidoost (ROC van Amsterdam) de handen ineen geslagen om de groeiende vraag naar gekwalificeerd personeel in de facilitaire dienstverlening en fastservice tegemoet te komen. Samen hebben wij een innovatief en persoonlijk opleidingsconcept ontwikkeld voor medewerkers in deze sectoren, dat de deelnemers in hun eigen tijd kunnen volgen.

Ons doel is om de deelnemers op te leiden tot toekomstbestendige werknemers met actuele kennis, vaardigheden en een gezonde dosis verantwoordelijkheid. Werknemers die niet bang zijn om een kritische houding aan te nemen. Met de snel veranderende arbeidsmarkt is bijscholing van groot belang, daarom richten wij ons niet alleen op jongeren, maar ook op volwassenen die zich willen herscholen.

Deelnemers kunnen met hun opleiding aan de slag in een online leeromgeving. De opgedane kennis kan vervolgens direct worden toegepast in het praktijkonderdeel op de werkvloer. Zo hoeven deelnemers van dit opleidingsconcept niet meer terug de schoolbanken in, wat voor velen een drempel is om aan hun (her)scholing te beginnen.

Toekomstvisie

Vanaf april 2023 gaan onze opleidingen van start en vanaf maart kunnen deelnemers en bedrijven zich aanmelden via het MBO College Zuidoost. Onze toekomstvisie is om de samenwerking uit te breiden naar andere opleidingen van het ROC van Amsterdam-Flevoland om zo ook tegemoet te komen aan de schaarste in andere sectoren zoals de horeca en de zorg.

Als Spring Instituut zijn we trots om deel uit te maken van deze samenwerking en zijn we ervan overtuigd dat we met onze gezamenlijke inspanningen een belangrijke bijdrage zullen leveren aan de ontwikkeling van toekomstbestendige werknemers in facilitaire dienstverlening en andere sectoren.