Een cursus volgen bij Spring Instituut

Bij Spring Instituut kun je flexibel en online leren. Dit houdt in dat je een cursus kan volgen waar en wanneer je maar wilt.

Vakgerichte cursussen mét certificaat.

Waarom kiezen voor een cursus bij Spring Instituut?

Ons aanbod

Cursus Werken in de logistiek

In de cursus Werken in de logistiek leren cursisten welke vaardigheden ze nodig hebben om optimaal te werken in de logistiek. De cursus gaat in op de verschillende onderdelen van het werken in de logistiek zoals veiligheid en waarom de werkzaamheden op een bepaalde manier uitgevoerd worden. Deze cursus wordt aangeboden op mbo-2 niveau.

Cursus Lean en creatief in de logistiek

In de cursus Lean en creatief in de logistiek leren cursisten hoe ze lean werken op een creatieve manier kunnen inzetten op de werkvloer. Deze cursus biedt cursisten handvatten om lean principes te implementeren op de werkvloer. De cursus gaat in op wat lean werken precies is, de vijf basisprincipes van lean werken en de 5S methode. Verder wordt er ingegaan op hoe de cursisten zelf lean kunnen werken en welke rol creativiteit hierin speelt. Deze cursus wordt aangeboden op mbo-3 niveau.

Cursus Leidinggeven in de logistiek

In de cursus Leidinggeven in de logistiek leren cursisten welke manier van leidinggeven het beste bij hen past. De cursus gaat in op verschillende leiderschapsstijlen, communicatietechnieken en de vaardigheden die hiervoor nodig zijn. Hoe maak je bijvoorbeeld iets bespreekbaar bij je collega’s? En hoe voer je een goed functionerings-, beoordelings- of sollicitatiegesprek. In de cursus staat de logistieke werkpraktijk centraal. Deze cursus wordt aangeboden op mbo-4 niveau.

Cursus Ondernemend gedrag

In de cursus Ondernemend gedrag leren cursisten hoe ze ondernemend gedrag het beste in kunnen zetten op de werkvloer. Ondernemend gedrag is niet alleen voor ondernemers maar gaat in dit geval ook om bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling. De cursus gaat in op wat ondernemend gedrag is, waarom het belangrijk is en welke competenties er voor nodig zijn. Verder wordt er ingegaan op hoe eigen competenties kunnen worden aangeleerd of verbeterd met een persoonlijk ontwikkelingsplan.

Cursus Online marketing en het toepassen van e-commerce

In de cursus Online marketing en het toepassen van e-commerce leren cursisten over wat online marketing en e-commerce inhouden en de verschillende manieren waarop deze uitgevoerd kunnen worden. Verder wordt er ingegaan op verschillende vormen van e-commerce en hoe deze werken en wat social media kan betekenen voor de organisatie. Daarnaast worden er verschillende marketingstrategieën besproken, met een focus op online marketing, en leert de cursist over promotie, promotiedoelstellingen en het promotiebudget. Deze cursus wordt aangeboden op mbo-4 niveau.

Cursus Duurzame inzetbaarheid

In de cursus Duurzame inzetbaarheid leren cursisten over duurzame inzetbaarheid en vitaliteit met betrekking tot de werkplek. De cursus gaat in op wat duurzame inzetbaarheid en vitaliteit inhouden en wat het belang hiervan is voor zowel de medewerker als de organisatie. Verder wordt er ingegaan op welke onderdelen horen bij duurzame inzetbaarheid en vitaliteit, welke factoren hier invloed op hebben en hoe je een duurzaam inzetbaarheidsbeleid opzet. Deze cursus wordt aangeboden op mbo-4 niveau.

Algemene informatie

We bieden cursussen aan op mbo-2, -3 en -4 niveau. Ook is het voor
een aantal cursussen mogelijk om deze te combineren.

Een cursus bestaat uit een combinatie van expertlessen waarin de theorie besproken wordt en er experts aan het woord zijn, bijpassende deelopdrachten, praktijkvragen en een eindopdracht. Wanneer de cursisten een cursus afgerond hebben, ontvangen ze een certificaat.

Cursisten krijgen begeleiding van een persoonlijke studiecoach die hun aanspreekpunt gedurende de gehele cursus zal zijn. Deze studiecoach is een aanspreekpunt voor de cursisten bij eventuele problemen. Daarnaast krijgen de cursisten wanneer nodig op werkdagen directe ondersteuning van Student Support via de telefoon of live chat.

Stap budget

Op onze cursussen is het STAP-budget van toepassing. Dit is een nieuwe subsidie die op 1 maart 2022 ingaat waarbij je tot 1000 euro per jaar aan kunt vragen voor je persoonlijke ontwikkeling. Dit is van toepassing op opleidingen, trainingen en cursussen. Kijk hier voor meer informatie en de voorwaarden.

Meer informatie?

Veelgestelde vragen (FAQ)

De gemiddelde duur van een cursus is ongeveer 3 maanden. De duur is wel afhankelijk van het eigen tempo en dit kan in de praktijk dus afwijken.

De prijs voor een cursus is 1000 euro.

Contact formulier

Laat jouw gegevens hier achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wij gebruiken cookies voor doeleinden die staan beschreven in onze privacyverklaring & algemene voorwaarden

Bekijk hier ons concept in vijf minuten.