Online leren bij Spring Instituut, hoe werkt dat?

Online leren, het is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Maar wat houdt het precies in? Hoe persoonlijk is het? En hoe zorg je ervoor dat de student uiteindelijk dat diploma behaalt? Spring Instituut heeft meer dan 12 jaar ervaring in flexibel online opleiden. Wij vertellen je graag hoe wij dit succesvol aanpakken.

Online leren

Simpel gezegd is online leren een vorm van (grotendeels) opleiden op afstand. In een wereld waarin steeds meer digitaal plaatsvindt, gaat ook het onderwijs daarin mee. Binnen een interactieve online leeromgeving doorloopt de student een online opleiding. De lesstof wordt middels verschillende onderwijsvormen aangeboden, denk aan tekst, video’s, quizzen en podcasts, zodat de student de informatie op een afwisselende manier tot zich neemt. Deze online leeromgeving vormt de basis van het theoretische gedeelte van de opleiding.

In de praktijk krijgt de student alle mogelijkheden om de opgedane kennis te oefenen. Samen met collega’s, medestudenten en de praktijkopleider gaat de student praktisch aan de slag met de opgedane theoretische kennis. Ook past de student nieuwe vaardigheden direct toe op de werkvloer. Bij Spring Instituut vinden er maandelijks fysieke studiebijeenkomsten plaats onder leiding van een vakdocent. De opleiding is dus grotendeels op afstand, maar wordt gecombineerd met fysieke bijeenkomsten en fysieke begeleiding.

Studeren op maat

Online onderwijs is flexibel. Studenten kunnen leren wanneer hen dat uitkomt en op het tempo dat hen schikt. Bij Spring Instituut gaan we zelfs nog een stapje verder: de student leert bij ons namelijk alleen wat hij of zij nog niet weet. Aan het begin van de opleiding inventariseren we de op dat moment aanwezige kennis van de student met een praktijkscan. De opleiding wordt hier vervolgens op aangepast.

Flexibele partner in het onderwijs

We leven in een drukke tijd, vaak hebben werknemers al een heel leven opgebouwd naast hun baan. Wil een werknemer alsnog een diploma behalen, dan vraagt dat om een flexibele opleider die inspeelt op de behoeften van nu. Bij Spring Instituut kunnen opleidingen op ieder gewenst moment worden gestart en op ieder gewenst moment worden gevolgd. Omdat het leren grotendeels online en op de werkvloer plaatsvindt, zit de werknemer niet vast aan opgelegde studietijden.

Offline ondersteuning

Wij horen je bijna denken: maar als alles online is, wie zorgt er dan voor dat mijn werknemer genoeg begeleiding krijgt naar dat diploma? Een hele terechte vraag. Bij Spring Instituut krijgt de student aan het begin van de opleiding een persoonlijke studiecoach toegewezen. Deze biedt offline begeleiding en is nauw betrokken bij de studievoortgang. De studiecoach heeft niet alleen contact met de student zelf, maar ook met de praktijkopleider op de werkvloer. Daarnaast plant de studiecoach samen met de student contactmomenten in, om zo de voortgang van de opleiding in de gaten te houden. Op werkdagen staat er bovendien een Student Support team klaar om de student te helpen bij inhoudelijke en technische vragen. Door de samenwerking tussen deze partijen staat de student er nooit alleen voor.

Meer informatie over je werknemers opleiden bij Spring Instituut? Klik hier of neem contact met ons op via 085 0656156, wij helpen je graag verder!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Wij gebruiken cookies voor doeleinden die staan beschreven in onze privacyverklaring & algemene voorwaarden

Bekijk hier ons concept in vijf minuten.